1. Home
  2. Backup
  3. Hoe kan ik een backup agent in R1soft instellen

Hoe kan ik een backup agent in R1soft instellen

Om te beginnen dient de server voorzien te zijn van de R1soft backup agent. Voor diverse systemen zijn installatie bestanden beschikbaar zodat je de server snel van de juiste software kan voorzien. Je kan de video of de handleiding gebruiken om de backup in te stellen.

Na het installeren kan je de server aan R1soft toevoegen. Hiervoor ga je naar het controle paneel van de backupserver. De URL heb je in een e-mail ontvangen samen met de login informatie en kan je ook terug vinden in het klanten paneel. Na het inloggen krijg jehet dashboard zoals in afbeelding 1.

Idera_server_backup_dashboardAfbeelding 1. Backup dashboard

Klik op Servers en vervolgens op Add Server. Je krijgt het scherm zoals in afbeelding 2 te zien.
Idera_server_backup_add_serverAfbeelding 2. Voeg een server toe.

1. Vul bij Server Name een herkenbare server naam in. Deze naam hoeft niet een DNS naam te zijn en is enkel om de server te herkennen.
  2. Voer vervolgens de Host Name/IP in. Dit mag een DNS naam zijn of een IP adres.
  3. Tenzij je van een afwijkende poort gebruik maakt kan je Port Number ongewijzigd laten.
  4. Klik op Test Agent Connection. De backupserver probeert nu verbinding te maken met je server.
  5. Bij succes kan je op Create klikken om de server toe te voegen.

Klik op Disk Safes en vervolgens op Create New Disk Safe. Elke server heeft een eigen Disk Safe waarin de backup van de server opgeslagen wordt. Een Disk Safe kan gecomprimeerd worden en met AES 256 bit versleuteld worden. Mogelijk krijg je het scherm zoals in afbeelding 3. Je kan dit scherm uitschakelen door het vakje voor Display this tip next time? uit te schakelen. Klik op OK om door te gaan.

Idera_server_backup_create_disk_safe_best_practicesAfbeelding 3. Je krijgt bij het aanmaken van een Disk Safe mogelijk dit scherm.

Idera_server_backup_create_disk_safe_settingsAfbeelding 4. Instellingen voor een Disk Safe.

1. Vul bij Name de naam van de disk safe in. Je kan deze gelijkzetten aan de naam van de server.
  2. Kies in de dropdown bij Server de server die je zojuist hebt toegevoegd.
  3. Kies bij Volume de volume waar je de Disk Safe in wil plaatsen. Vaak staat dit al goed omdat je doorgaans één volume van ons krijgt.
  4. Ga naar het tabblad Devices.

Idera_server_backup_create_disk_safe_devicesAfbeelding 5. Kies van welke harde schijven u een backup wil hebben.

1. Standaard maakt de server een backup van alle lokale harde schijven. Indien je dit zelf wil kiezen dan dien je het vinkje bij Automatically add new devices uit te schakelen. Klik vervolgens op de groene plus naast elke harde schijf om deze aan de backup toe te voegen.
  2. Klik op het tabblad Data Settings.

Idera_server_backup_create_disk_safe_data_settingsAfbeelding 6. Kies of compressie en/of versleuteling toegepast moet worden.

1. Kies bij Compression Type welke compressie je wilt toepassen. Je kan kiezen tussen
    1. Geen
    2. QuickLZ
    3. Zlib low
    4. Zlib medium
    5. Zlib high
  2. Kies bij Encryption Type of u encryptie wil toepassen. Voer een Passphrase in om de versleuteling uit te voeren. Wij zullen je nooit om de Passphrase vragen.
  3. Klik op het tabblad Limits.

Idera_server_backup_create_disk_safe_limitsAfbeelding 7. Stel de Disk Safe limieten in.

1. Allow File Excludes Sta toe om bepaalde bestanden bij het maken van de backup uit te sluiten (bijvoorbeeld tijdelijke bestanden). Je kan dit in de policy gedetailleerd instellen.
  2. Allow Recovery Point Archiving
  3. Allow Control Panels
  4. Allow Database Backups
  5. Replication Limit
  6. Recovery Point Limit
  7. Archive Point Limit
  8. Quota Type
  9. Stel een Soft Quota
  10. Hard Quota

Klik op Create. Ga nu naar Policy en klik op Create New Policy. Je krijgt het scherm zoals in afbeelding 8.

Idera_server_backup_create_policyAfbeelding 8. Stel de policy in.

1. Laat Enabled aan staan. Als de vink uit staat dan zal de policy niet uitgevoerd worden. Indien de server geen andere policy heeft dan worden er geen backups gemaakt.
  2. Kies bij Name de naam van de policy, bijvoorbeeld server naam 3 dagen retentie.
  3. Kies bij Server de server waar het om gaat.
  4. Kies bij Disk Safe de Disk Safe van de server.
  5. Kies bij Replication Schedule wanneer de backups gemaakt moeten worden. Het is mogelijk om te kiezen uit:
    1. Handmatig (On Demand).
    2. Elk uur (Hourly).
    3. Één of meerdere keren per dag (Daily).
    4. Één of meerdere keren per week (Weekly).
    5. Één of meerdere keren per maand (Monthly).
    6. Één of meerdere keren per jaar (Yearly).
  6. Bij het maken van een backup past R1soft niet het bestaande backup bestand aan maar maakt het een nieuw backup bestand. Dit is handig als er tijdens het maken van de backup iets fout gaat. Het gevolg hier van is dat een server waar 3 dagen retentie voor is ingesteld na het maken van een backup een retentie van 4 dagen heeft. Daarom moet de Merge Schedule ingesteld worden. Op deze tijden worden de backup samengevoegd. Wij adviseren om dit alleen overdag te doen zodat de server in de nacht minder belast wordt en sneller backups kan maken.
  7. Klik op Create and run.

De backup is nu ingesteld. Het kan nog verder ingesteld worden naar wens. Klik hiervoor op de edit knop naast de backup policy.

Updated on mei 17, 2017