1. Home
  2. DirectAdmin webhosting
  3. Hoe kan ik mijn DirectAdmin gebruikersnaam aanpassen?

Hoe kan ik mijn DirectAdmin gebruikersnaam aanpassen?

Als we je hosting pakket opleveren dan ontvang je een door ons gegenereerde gebruikersnaam. Deze naam kan aangepast worden als het hosting pakket niet gebruikt wordt. Bij het aanpassen van de gebruikersnaam wordt het reeds aangemaakte pakket verwijderd en daarna maken wij een nieuw pakket aan met de nieuwe gebruikersnaam.

Als het hosting pakket in gebruik is dan is het nog steeds mogelijk om de naam aan te passen maar heeft het wel grote gevolgen. In dat geval verwijderen wij het pakket niet maar passen wij de gebruikersnaam aan. Er moet dan wel met het volgende rekening gehouden worden:

Gevolgen gebruikersnaam aanpassen in DirectAdmin

MySQL

Zowel de MySQL database naam als gebruikersnaam is gebaseerd op de gebruikersnaam van DirectAdmin. Bij het wijzigen van de gebruikersnaam van DirectAdmin veranderd ook de database naam en login van MySQL. Hierdoor kan het zijn dat de geïnstalleerde applicaties niet meer functioneren totdat je de wijziging in de instellingen van de betreffende applicatie aanpast. Onder de applicaties valt bijvoorbeeld WordPress of Joomla.

Applicaties

Bepaalde applicaties hebben de juiste instelling voor het path (pad) naar de bestanden nodig. Standaard bevat de path de gebruikersnaam (voorbeeld: /home/gebruikersnaam/domains/jedomeinnaam.nl/public_html/). In dat geval dient de path aangepast te worden met de nieuwe gebruikersnaam. Het kan zijn dat de instelling in het configuratie bestand staat of in de database.
Dat een applicatie lijkt te functioneren betekend niet dat deze instelling niet aangepast hoeft te worden. Het komt voor dat deze path instellingen enkel bij het uploaden van bestanden wordt gebruikt, zoals een afbeelding voor een WordPress pagina. Daarom is het handig om te controleren of het uploaden van bestanden nog werkt na het aanpassen van de gebruikersnaam.

Risico’s

Het aanpassen van de gebruikersnaam heeft voor onze systemen geen risico’s. De dienst zal naar behoren blijven functioneren. De gevolgen zijn echter voor de door jou geïnstalleerde applicaties. Nadat wij de aanpassing hebben gemaakt zal de applicatie niet functioneren totdat je de MySQL en path instellingen hebt bijgewerkt. Applicaties die hier niet van afhankelijk zijn, zullen verder blijven functioneren. Deze applicaties zijn eerder uitzondering dan regel. Omdat de applicatie onder je eigen verantwoordelijkheid valt, kunnen wij dit niet voor je aanpassen. Hier op uitgezonderd zijn de applicaties die wij voor je beheren indien je hier een apart service contract voor hebt afgenomen. Weet je dit niet zeker, dan kan je het beste dit eerst navragen.

Updated on juli 26, 2016