1. Home
  2. VPS
  3. Hoe kan ik mijn server ping(en)?

Hoe kan ik mijn server ping(en)?

Door het sturen van een server ping kan je simpel inzien hoe lang het duurt voordat je verbinding kan maken met je VPS of dat je VPS online is (tenzij ping of je IP adres op de VPS is geblokkeerd). Met een server ping stuur je een klein pakket naar de server en de server beantwoord dit pakket. De ping commando geeft aan hoe lang het verzenden en ontvangen duurde.

Hoe een server ping sturen met Windows, Linux and Mac OS X

1. Window: Start cmd.exe. Afhanklijk van de Windows versie kan dit met de start toets + R of via start en dan zoeken.
    Voor Linux en Mac OS X: Start de terminal.
  2. Voer het volgende in:
    ping serverip
    NOTE: vervang serverip door het IP adres of de naam van de server.
  3. Als de server online is, een ping niet blokkeert of je IP adres niet heeft geblokkeerd, dan zal de server een reactie terugsturen. Op basis van de reactie van de server zal de totale ping tijd berekend worden. Merk op dat je extreem hoge pings en packet loss als je een wireless verbinding gebruikt.

Ik kreeg met server ping een timeout of Packet Loss (PL)

Er zijn verschillende redenen waarom je een timeout of Packet Loss (PL) kan krijgen:

1. De server is niet ingesteld om te reageren op ping verzoeken of beantwoord slecht een beperkt aantal pings per seconden. Je kan dit in de firewall van de server instellen om te voorkomen dat iedereen onbeperkt je server kan pingen. Overigens betekend dit niet dat je server onbereikbaar is. Om misverstanden te voorkomen, kan je beter het IP adres van je internet verbinding in de whitelist op je server plaatsen waardoor je een onbeperkte hoeveelheid server pings kan versturen.
  2. De server is onbereikbaar of heeft problemen. Het is aannemelijk dt in dat geval SSH, HTTP of andere host diensten niet bereikbaar zijn. Log op je VPS via het VPS controle paneel op VNC in en probeer het probleem op te lossen.
  3. De verbinding tussen je server en jou is instabiel. Controleer of je een stabiele internet verbinding hebt. Als het wel stabiel is en je kan niet je server bereiken, dan raden wij om contact met Yourwebhoster.eu op te nemen.
Updated on augustus 26, 2016