1. Home
  2. DirectAdmin webhosting
  3. Mijn website heeft een virus: wat kan ik doen?

Mijn website heeft een virus: wat kan ik doen?

Het internet brengt veel mogelijkheden om leuke informatie te delen. Helaas is het internet ook zwaar vervuild met aanvallers en virussen waardoor je goed moet opletten hoe je een website en server veilig online houdt.

Zodra wij een server online brengen, dan krijgt deze al direct aanvallen zonder dat deze server iets doet. Dit geld ook voor websites: zodra je deze online plaatst dan is deze ook al het doelwit van aanvallen. De beste manier om je hier tegen te wapenen is om je software goed te beveiligen en up-to-date te houden.

Waarom is een gehackte website slecht?

Normaal maken wij ons niet heel veel zorgen om de websites die op onze server staat, totdat deze een potentieel risico heeft om het internet en onze servers te vervuilen. Als een website is gehacked, dan wordt deze vaak misbruikt voor doeleinden als andere apparaten op het internet aanvallen en het versturen van spam. Alle doeleinden betekend ook dat de server een slechte reputatie krijgt en dat daarmee een grote kans bestaat dat e-mails en websites worden geblokkeerd. Hierdoor heeft een gehackte website invloed op alle klanten.

Dit klinkt misschien eng, maar wij waken er streng op om dit te voorkomen. Ook hebben wij tools waarmee het up-to-date houden van websites makkelijk moet worden zoals Softaculous.

Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Probeer om een backup terug te plaatsen van enkele dagen geleden. Dit is gratis inbegrepen in onze shared en reseller hosting dienst. Als je snel genoeg bent, dan kan je een schone versie van de bestanden en database vinden. Als dit niet de oplossing is, dan kan je contact met ons opnemen om een op maat oplossing te leveren. Normaal gesproken voldoet het om een backup terug te plaatsen.

Hoe kan ik dit voorkomen?

Er zijn verschillende manieren om een website te hacken. De meest gebruikelijke manier is dat de website niet up-to-date is. Maak gebruik van Softaculous om je website automatisch up-to-date te houden.