1. Home
  2. DirectAdmin webhosting
  3. Waarom is mijn harde schijf gebruik hoog in DirectAdmin

Waarom is mijn harde schijf gebruik hoog in DirectAdmin

Met DirectAdmin is het mogelijk om de hosting diensten van Yourwebhoster.eu te beheren. DirectAdmin toont ook hoeveel je van de harde schijf gebruik maakt door alle bestanden, e-mails en databases bij elkaar op te tellen.

Hoe kan ik vinden wat veel gebruik maakt van mijn harde schijf

1. Ga naar “Site Summary / Statistics / Logs”
  2. Je kan hier de harde schijf verbruik inzien. De e-mail en database verbruik staat apart vermeld. De overige ruimte wordt verbruikt door de bestanden in de File manager.
  3. Ga alleen verder als je een technische lijst wilt hebben van hoe het systeem heeft berekend hoeveel ruimte je gebruikt. Als je dit niet wilt hebben, stop dan hier.
    Klik op Details.
  4. Klik de vink uit voor “Hide entries which are already included in the System Quotas (?)”.
  5. Hier kan je een overzicht vinden die ongeveer vergelijkbaar is met het screenshot hier onder. Let op dat alles in /home/gebruikersnaam te vinden is in de File manager, de overige locaties zijn alleen voor het systeem belangrijk en gebruikt doorgaans niet veel. De mappen /home/gebruikersnaam/imap en /home/gebruikersnaam/Maildir wordt gebruikt voor het opslaan van e-mails. Om problemen te voorkomen kan je beter e-mails verwijderen dan hier bestanden verwijderen.

Hoe kan ik mijn harde schijf ruimte opnieuw laten berekenen

Er zijn twee methodes om de berekening opnieuw te laten doen:

Klik op Disk Space en DirectAdmin zal de ruimte opnieuw berekenen. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Site Summary / Statistics / Logs

Klik op “Site Summary / Statistics / Logs” en vervolgens up Update:

Foutmelding: “Your connection has timed out”

“Your connection has timed out
Details
Either your request was invalid or the program hasn’t completed your request.Please notify the server admin”

Deze fout kan voorkomen als je veel kleine bestanden hebt en/of veel ruimte gebruikt. Het berekenen gaat in de achtergrond door en kan je kan op Home klikken. Na 5 minuten kan je de pagina verversen en zie je de bijgewerkte harde schijf ruimte.

Hoe kan ik mijn harde schijf ruimte uitbreiden

Neem contact met ons op voor de doorgroeimogelijkheden.

Updated on maart 3, 2017