1. Home
  2. VPS
  3. Welkom bij je nieuwe managed DirectAdmin VPS

Welkom bij je nieuwe managed DirectAdmin VPS

Wij hebben zojuist je VPS opgezet met de laatste software versie en de verzochte instellingen. In dit artikel introduceren wij de mogelijkheden van je VPS en geven wij je enkele tips hoe je deze kan gebruiken. Mocht je aanpassingen willen hebben dan kan je dat altijd aanvragen via een ticket.

Inloggen op het admin paneel

Je kan het DirectAdmin controle paneel benaderen door de server naam in te voeren in combinatie met :2222 aan het einde. Als de server naam server.yourwebhoster.eu is, dan kan je het volgende invoeren:

https://server.yourwebhoster.eu:2222

Standaard installeren wij elke server met een SSL certificaat en zal je – als je per ongeluk http invoert – worden doorverwezen naar de versleutelde website.

Gebruik de login gegevens die wij je hebben verstuurd. Na inloggen heb je toegang op admin niveau.

Tip: Maak nooit gebruikers in de admin gebruiker aan, maar altijd als aparte gebruikers. Dit maakt het beheer van je websites éénvoudiger en veiliger.

Pas altijd het wachtwoord aan
Om veiligheidsredenen dient altijd het wachtwoord aangepast te worden zodat deze niet voor derden zichtbaar is. Om het wachtwoord kenbaar te maken is deze bij de eerste vertoning altijd leesbaar. Hierdoor kan iedereen die meekijkt het wachtwoord inzien of afluisteren.

DNS instellingen

Standaard is je VPS al aangesloten op ons geclusterd DNS netwerk. Hierdoor kan je gebruik maken van de volgende DNS servers:

• ns1.ispnoc.eu
  • ns2.ispnoc.net

Indien gewenst, dan kan je ook je eigen naam koppelen aan onze DNS server. Verder kan je ook kiezen om externe DNS servers te gebruiken, al maakt dit het beheer iets lastiger.

Backup

Wij vinden backups zeer belangrijk en leveren daarom standaard ook een R1soft licentie in combinatie met 50 GB backup ruimte mee (normaal €3.95 per maand). Mocht je meer ruimte gebruiken of nodig hebben dan is upgraden tegen een laag tarief mogelijk. Backups worden altijd naar onze externe locatie in Amsterdam gemaakt. Backups kan je zelf of eind gebruikers éénvoudig terugplaatsen. Op gebruikersniveau kan je de link vinden naar de backup server. De inlog gegevens zijn gelijk aan die van DirectAdmin.

Één klik installatie

Standaard leveren wij bij elke managed VPS een Softaculous licentie mee (normaal €1,- extra). Met deze extensie kan je éénvoudig software op je server installeren, waaronder WordPress. Ook je eindklanten kunnen hiermee éénvoudig software installeren zonder de technische know-how.
Updated on augustus 15, 2017